טיפים לבחירת תוכנת אנטי וירוס למחשב הביתי
טיפים לבחירת תוכנת אנטי וירוס למחשב הביתי
בין אם אתם משתמשים במחשב האישי שלכם לצרכי גלישה, הורדות סרטים מוזיקה, אחסון של תמונות ומסמכים וסביר להניח שרובנו עושים שימוש בכל אלה ועוד, משמעות הדבר היא שבמחשב של כל אחד מאתנו מאוחסן מידע חשוב. לעיתים מדובר גם במידע רגיש. אנו רוצים לשמור את המידע הזה זמין לנו כל אימת שנזדקק לו, וכמובן גם להגן על פרטיות המידע שלנו כדי שלא ייפול חלילה לידיים לא רצויות.
בתקופה בה אנו מדווחים חדשות לבקרים על פעילות של האקרים מהארץ ומחו"ל, אשר מסוגלים בקלות יתרה בכל רגע נתון לחדור למחשב הביתי של כל אחד מאיתנו ולעשות בו כבשלהם, נראה יותר מתמיד הצורך באבטחת המחשב כהכרחי. השאלה המתבקשת היא איזו תוכנת אנטי וירוס נחשבת כיום לטובה ביותר עבור המחשב שלנו. על מנת לענות על שאלה זו, עלינו לבחון מספר פרמטרים שעל פיהם מתבצעת ההשוואה בין התוכנות השונות הקיימות בשוק.
הפרמטר החשוב אולי יותר מכולם נעוץ כמובן ברמת האמינות. אנו מעוניינים בתוכנת אנטי וירוס שתדע לזהות כל איום המופנה כלפי המחשב שלנו (או לפחות כמה שיותר מהם) וכמובן לנטרל אותו בזמן לפני שיספיק לגרום נזק. יחד עם זאת, וודאי לא נרצה תוכנה שמתריעה על כל צעד ושעל, גם כאשר אנו מורידים לצורך הדוגמא קובץ שאינו מזיק למחשב, וכך מייצרת לנו "אזעקות שווא". אם נבחן את תוכנת NOD 32 של חברת ESET נחשבת לאחת היעילות ביותר, אם לא היעילה מכולן, נגלה שהיא מזהה קרוב מאוד ל 100% מהאיומים, אך מצד שני בהחלט אינה "מציקה" עם הודעות התרעה המתקבלות בכל שתי דקות בממוצע.
הדבר הבא אותו נרצה לבחון הוא כיצד משפיעה פעילות תוכנת האנטי וירוס על ביצועי המחשב. כאן נפוץ הביטוי "כמה כבד האנטי וירוס". הכוונה היא לכך שיישנן תוכנות בשוק הנחשבות לטובות מאוד מבחינת יכולת הזיהוי ונטרול האיומים, אולם הן נוטות להכביד על המחשב ולהאט את ביצועיו, כיוון שהן צורכות ממנו משאבי זיכרון רבים. ההאטה במהירות העבודה של המחשב עלולה להיות מעיקה ומעצבנת במיוחד. לכן מומלץ לבחור בתוכנה שיעילותה אינה באה "על חשבון" מהירות העבודה של המחשב שלנו. גם כאן בולטת לטובה תוכנת NOD 32 הנחשבת ל"קלילה" מבחינת ניצול משאבי המחשב, ופעילותה ברקע כמעט ואינה מורגשת כלל, וכך היא לא מאיטה את פעילות המחשב.
הפרמטר האחרון אותו מומלץ לבדוק בטרם נבחר תוכנת אנטי וירוס הוא כמה "ידידותית" התוכנה כלפי המשתמש. כיוון שהתוכנות נדרשות להתמודד עם מספר סוגים של איומים ובהם וירוסים, רוגלות, ספאמים ועוד, ישנן לא מעט אפשרויות הגדרות הפעלה לתוכנה, איתם רצוי להסתבך כמה שפחות וכן שנוכל להריץ סריקה למחשב בקלות וללא סיבוכים מיותרים. כאן יש לציין כי רוב התוכנות המובילות בשוק כיום, מתוכננות שלא לסבך את המשתמש יתר על המידה עם שאלות אבטחה, ובשל חשיבות העניין הן מתקינות בעצמן עבור המחשב את מערך ההגנה האופטימלי עבורו.