גיבוי זה לא רפליקציה ורפליקציה זה לא DR
לא מעט אנשים נוטים לבלבל בין המושגים, אז מה ההבדל ביניהם ולאיזה שימוש כל אחד מתאים?!
רפליקציה:
במערכות מחשב רפליקציה הוא שכפול של נתונים או משאבים כדי להבטיח זמינות וביצועים. השכפול מבוצע לרוב על ידי תוכנות צד ג', דוגמת מערכת גיבוי ורפליקציה של VEEAM,
הרפליקציה מבוצעת בין שני התקנים שונים, לעתים קרובות על פני מיקומים שונים וזאת בכדי לוודא שרידות של המידע במקרה של השבתת ההתקן הראשי.
תהליך הרפליקציה כרוך ביצירת עותקים של נתונים או מערכות, לסנכרון בזמן אמת. עם זאת, שכפול לבדו אינו מהווה אסטרטגיית התאוששות מאסון מקיפה (DR).
התאוששות מאסון (DR):
DR כולל אסטרטגיה רחבה יותר מאשר רפליקציה וזאת כדי להבטיח המשכיות עסקית לאחר אסון. לנושא התקשורת תפקיד מכריע ב-DR על ידי סיוע בהעברה חלקה של נתונים בין מערכות ראשוניות לגיבוי וחיבור משתמשי הארגון לסביבת ה-DR. רשת מתוכננת היטב מבטיחה שחזור נתונים מהיר, מזעור זמן השבתה ושמירה על שלמות תפעולית.
גיבוי:
גיבוי כולל יצירת עותקים של נתונים לשמירה ושחזור לטווח ארוך במקרה של אובדן הנתונים או נזק. בעוד שרשת תקשורת אינה המוקד העיקרי של תהליכי גיבוי, קישוריות רשת יעילה חיונית להעברה ואחסון של נתוני גיבוי בצורה מאובטחת.
ישנם מספר רב של תוכנות גיבוי דוגמת Acronis וכן מתודולוגיות סדורות, אשר אמורות להבטיח את המידע במקרה של אסון.
גיבוי חייב להתבצע לפחות בשני מעגלים, גיבוי מקומי וגיבוי מחוץ לארגון ,בכדי להבטיח שהמידע יישמר במקרה של אירוע קטסטרופה (שריפה, הצפה, רעידת אדמה וכו׳).
במקרה של אירוע, בדגש על אירוע סייבר, יבוצע שחזור של המידע לסביבה "נקיה" שתוקם.
גיבוי הינו הפתרון ההכרחי לטובת הגנה על המידע הארגוני.
לסיכום: כל פתרון עומד בפני עצמו. ארגונים שמעוניינים בזמן התאוששות מהיר יקימו אתר DR . לגבי גיבוי, הדבר חובה לכל ארגון קטן כגדול.
הכותב: צברי עידן סמנכ"ל שירותי מומחה ואבטחת מידע ב-Genie