וירוס לזל"י בעסקים קטנים ובינוניים – סכנה ברורה ומיידית להמשכיות העסקית
בעלי עסקים קטנים ובינוניים רבים סובלים מווירוס לזל"י ("לי-זה-לא-יקרה") שמעמיד בספק
את יכולתם לשרוד מתקפת סייבר. האם גם העסק שלכם נגוע בווירוס המסוכן הזה?
גיא הוכמן – מנכ"ל Genie שירותי מחשוב
מדי יום אני פוגש בעלי עסקים קטנים ובינוניים (SMB) ובאופן טבעי, סוגיית מתקפות הכופר שזכתה לאחרונה לחשיפה תקשורתית רבה, עולה מיד.
להפתעתי, רבים מהם נוטים לחשוב שטרור הסייבר מופנה בעיקר אל ארגונים ותאגידים גדולים שמחזיקים מאגרי מידע רגישים ולכן הם עשויים להיות "סחיטים" יותר לדרישות כופר. בעלי עסקים אחרים מודעים לקיומה של הסכנה, אבל מעדיפים לסמוך על המזל או על תוכנות אבטחה בסיסיות, כי "אבטחת מידע איכותית דורשת תקציבי עתק". תפיסות עולם אלו הן תסמינים ברורים להימצאותו של וירוס לזל"י בתרבות הניהולית.
לעסקים קטנים ובינוניים רגישות גבוהה לאירועי סייבר
המציאות מוכיחה שעסקים קטנים ובינוניים חשופים למתקפות סייבר כמו הארגונים הגדולים, אך ההבדל המהותי הוא שבמרבית המקרים, לארגון גדול יש את המשאבים ואת היכולות להתמודד עם האיום ולהתאושש מהנזקים
העסקיים, השיווקיים והתדמיתיים – יכולות שאינן קיימות ב-SMB.
המשכיותו העסקית של עסק קטן או בינוני שנפגע באירוע סייבר מוטלת בספק ולכן המשמעות של אבטחת מידע מיטבית בעסקים אלו, הופכת לעניין של להיות או לחדול. עם זאת, לא הכול קודר. פיתוחים טכנולוגיים משמעותיים שהתרחשו בעולם אבטחת המידע בשנים האחרונות, מאפשרים לכל בעל עסק ליהנות מפתרונות אבטחת מידע יעילים שמותאמים לעסקים קטנים ובינוניים, מפחיתים משמעותית את רמת הסיכון ומעל הכול, עומדים לרשותם במחירים נגישים.
סיפור מהחיים על שינה טובה ויקיצה למציאות קשה
אחד מלקוחותינו, משרד רו"ח המעסיק עשרות עובדים, הזמין סקר אבטחת מידע וקיבל מאיתנו מספר המלצות לניהול סיכונים: חלקן קריטיות לביצוע מידי וחלקן בדחיפות נמוכה יותר, כגון הגנה על תחנות קצה, שרתים ומיפוי הרשאות.
הלקוח קיבל את ההמלצות בשמחה, הבין את היתרונות הגלומים בהן וגילה שבתקציב שנתי של כ-20,000 ₪ בלבד, הוא יכול לשפר משמעותית את מערך הגנת המידע במשרד שלו.
הלקוח לקח את הזמן לקבלת ההחלטה ו"ישן עליה" במשך שלושה חודשים. היקיצה הייתה קשה: בתקופה זו המשרד חווה התקפת וירוס כופר שהובילה להשבתת הפעילות ולנזקים ישירים בשווי של מיליוני שקלים: לקוחות אסטרטגיים עזבו למשרדי רו"ח מתחרים, העובדים המשיכו לקבל את שכרם ודוחות כספיים שלא הוגשו במועדם גררו פגיעה תדמיתית קשה. צוות Genie נרתם מיד למשימה ושיקם את מערכת המידע ובתום האירוע, הלקוח אישר את כלל ההמלצות שנכללו בסקר.
הגדירו סעיף תקציבי לנושאי אבטחת מידע
הגישה הנכונה באבטחת מידע בעסק הקטן והבינוני, היא הגדרת סעיף תקציבי לנושאי אבטחת המידע והגנת
הסייבר – כפי שראיתי בעסקים דומים בגרמניה ובאנגליה, בהם גישת "נחטוף ואחר כך נטפל" כמעט ואינה קיימת.
כפי שאתם מתקצבים שירותי שמירה, הוצאות שכירות, שירותי IT ורכישת ציוד משרדי, כך עליכם לתקצב את ההגנה על ליבת פעילותכם – המידע העסקי.
זכרו שכל סכום שתקציבו למטרה חשובה זו, הוא כאין וכאפס בהשוואה לסכומי העתק שתיאלצו להקצות לשם טיפול בפיגוע סייבר שיפגוש אתכם בעתיד ולשיקום מעגלי ההרס שהוא יזרע סביבו: אובדן לקוחות ושווקים, פגיעה במוניטין וחשיפה לתביעות.
אל תחכו למחר. הזמינו סקר אבטחה לדירוג הסיכונים
המציאות מוכיחה שההגנה על העסק הקטן והבינוני אינה יכולה להסתכם במערכת אזעקה משוכללת ובהתקנת סורגים… סקר אבטחה שיציג לכם את חולשות האבטחה בעסק שלכם יאפשר לכם להיערך בהתאם ולשמור על המידע העסקי יקר הערך. זכרו שלעמידה בדרישות אבטחת המידע יש יתרון משמעותי נוסף: היא תפתח בפניכם דלתות לשיתופי פעולה עם גופים אשר דורשים מהספקים שלהם עמידה במדיניות אבטחת מידע מושכלת.
אנו, ב-Genie עוסקים בענייני הגנת מידע, IT וסייבר מזה 20 שנה ויודעים להתאים את פתרונות אבטחת המידע לתקציב העומד לרשותכם. הפתרונות הטכנולוגיים היצירתיים שנעמיד לרשותכם, ישפרו את החוסן של העסק מפני מתקפות סייבר ויאפשרו לכם לישון טוב יותר בלילה.