האם מערך ה-DR בארגון נותן מענה ליעדים העסקיים שלכם?

תכנון ובנייה של מערך התאוששות מאסון (DR) אינו כרוך רק בקבלת החלטות טכנולוגיות ובחירת רכיבים שונים, אלא מחייב הבנה מעמיקה של היעדים העסקיים של הארגון. מערך התאוששות מאסון שלא יעמוד בקנה אחד עם הדרישות העסקיות, לא יספק מענה בשעת אמת. כך תעשו זאת נכון.

שלב 1: הבנת הצרכים העסקיים

א. פגישות עם חברי הנהלה

עוד בטרם התכנון הטכני, חשוב להיפגש עם חברי ההנהלה וביניהם סמנכ"ל הכספים והמנכ"ל. דיון ראשוני וחיוני זה, מאפשר לאמוד את זמן ההשבתה ואובדן הנתונים המקובל במקרה של קטסטרופה. התובנות הנובעות מהפגישות עם חברי הנהלה, מעצבות את הבסיס לאסטרטגיית ה-DR.

ב. זיהוי מערכות קריטיות

יש להבחין בין מערכות ליבה לתוכנות היקפיות. מערכות ליבה חיוניות מקבלות עדיפות בתוכנית ה-DR על פני התוכנות ההיקפיות. תיעדוף זה מבטיח המשכיות עסקית ומוביל לחיסכון בעלויות בזכות אי-הכללת תוכנות שאינן קריטיות במערכת ה-DR.

שלב 2: הערכת צורכי הגיבוי

בעוד שמערכות DR נתפסות לעתים קרובות כחיוניות, לפעמים פתרון גיבוי חזק המהווה חלופה חסכונית, יכול להספיק. לכן, יש לבחון האם גיבוי איכותי עונה על הדרישות העסקיות שלכם. לאחר הבנת זמן ההשבתה ואובדן המידע המקובל בארגון, תתקבל החלטה האם יש צורך בפתרון DR או שמערך גיבוי עוצמתי, יספק מענה ראוי.

שלב 3: תכנון DR מקיף

כאשר הצרכים העסקיים ברורים והתקבלה החלטה שיש צורך במערכת DR, מעבירים את המיקוד לדרישות הרחבות יותר המבטיחות הקמת מערכת DR איכותית:

א. תקשורת

במהלך הגירה לסביבת DR, תקשורת יעילה היא בעלת חשיבות עליונה במניעת שיבושים ולכן, יש לוודא שערוצי התקשורת בארגון חזקים ואמינים. מבנה התקשורת צריך להיות כזה שיאפשר חיבור משתמשים בזמן קצר ביותר וללא הפרעות.

ב. פיתוח תוכנית DRP מפורטת

תוכנית התאוששות מאסון (DRP) צריכה לפרט בין היתר:

  • תהליכי קבלת החלטות: מי מחליט על ההעברה
  • תזמון: מתי ההעברה צריכה להתרחש?
  • קישוריות: כיצד יבוצע החיבור של מערכות ושירותים במהלך תהליך ה-DR?

In conclusion: תכנון ובניית מערך DR הוא תהליך מחייב אליו יש לרתום את כל הגורמים הרלוונטיים בקרב חברי ההנהלה והצוות טכני. גישה שיתופית זו מונעת ציפיות מוטעות ומבטיחה שמערכת ה-DR עונה ביעילות על הצרכים העסקיים של הארגון. גישה זו תאפשר לכם ליהנות ממערכת DR עמידה המשתלבת בשלמות ותומכת ביעדים העסקיים, תוך שמירה על ההמשכיות העסקית של הארגון והצלחתו לאורך זמן.

כותב המאמר: עידן צברי – סמנכ"ל שירותי מומחה ואבטחת מידע ב-Genie

You may be interested in: