Google יוצאת נגד שגיאות כתיב (ומנצחת)
גוגל פנתה לפורום בוררות המשמש כחלופה לבית משפט וזכתה – גוף בשם "פורום הבוררות הלאומי" (The National Arbitration Forum), המשמש כחלופה חוקית לבתי-משפט, פסק לטובתה של Google לאחר שזו טענה כי סרגיי גרידסוב, תושב סנט פטרסבורג ברוסיה, הקים באופן בלתי חוקי אתרי אינטרנט המנצלים טעויות הקלדה של גולשים המבקשים להגיע לאתר Google. כתובות האינטרנט של האתרים הן: googkle.com , ghoogle.com.
Google יוצאת כנגד שגיאות כתיב (וגם מנצחת)
גוף בשם "פורום הבוררות הלאומי" (The National Arbitration Forum), המשמש כחלופה חוקית לבתי-משפט, פסק לטובתה של Google לאחר שזו טענה כי סרגיי גרידסוב, תושב סנט פטרסבורג ברוסיה, הקים באופן בלתי חוקי אתרי אינטרנט המנצלים טעויות הקלדה של גולשים המבקשים להגיע לאתר Google. כתובות האינטרנט של האתרים הן googkle.com, ghoogle.com ו- gooigle.com.
Google הוקמה בספטמבר 1998 ע"י שני בוגרי אוניברסיטת סטאנפורד, ורשמה את שם הדומיין שלה באינטרנט כשנה מאוחר יותר. גרידסוב, לפי הטענה, רשם את שמות אתריו בדצמבר 2000 ובינואר 2001.
ההחלטה של הבורר, פול דורף, תומכת בטענתה של Google כי הכתובות השגויות הינן חלק מתוכנית להדביק מחשבי גולשים בתוכנות עוינות אשר עשויות לגרום לקריסות של מערכת ההפעלה, למחיקת מידע וקבצים חשובים או לפתוח דרכי גישה אל תוך מערכות המכילות מידע רגיש וחשוב.
טענתה של Google הוגשה ב-11 במאי, ועד ליום קבלת ההחלטה לא הגיב גרידסוב על ההאשמות, דבר המתיר לבורר לקבל כל האשמה לא מוכחת של Google כנכונה.
סוכנות הידיעות A.P יצרה קשר עם גרידסוב ביום שישי האחרון, באמצעות כתובת הדוא"ל אותה הוא רשם כאשר רכש את כתובות האתרים. בתגובה, שלא הייתה חתומה בידי גרידסוב עצמו, אישר הכותב את הטענה כי כתובות האתרים נועדו לנצל את טעויות הגולשים ובכך להשיג חשיפה גדולה יותר, אך טען בנוסף כי מעולם לא היו תלונות כל שהן על תפקוד האתרים – וייתכן כי תוכנה חדשה שהותקנה באתרים, ואשר אמורה הייתה להיות בטוחה, היא הגורם לתלונות.
F-Secure, חברה פינית המתמחה באיתור וזיהוי תוכנות עוינות, זיהתה את googkle.com כאתר בעייתי בהודעה שפרסמה בתאריך ה-26 באפריל, למעלה משבועיים לפני הגשת התלונה של Google.
הניסיון "לרכב על ההצלחה" של אתרי אינטרנט פופולריים אינו דבר חדש. אחת הדוגמאות המפורסמות היא האתר whitehouse .com אשר פרסם אתרים ומוצרים פורנוגרפיים ונועד, כמובן, לנצל טעויות גולשים אשר ביקשו להגיע לאתר Whitehouse.gov – האתר הרשמי של נשיא ארה"ב.
Typosquatting
השם המקובל עבור הנסיון להנות מטעויות הקלדה של גולשים המנסים להגיע לאתרים פופולריים הוא "typosquatting". ההגדרה המדויקת, לפי האתר webopedia.com, היא: "רכישת שם דומיין שהוא וריאציה של שם דומיין פופולרי בציפייה שהאתר יזכה לחשיפה כתוצאה מטעויות הקלדה של גולשים".
בהיותו אתר המדורג כאחד הבטוחים ברשת האינטרנט כולה, ובהתחשב בכמות הגולשים העצומה שהאתר מושך (כ-66 מיליון גולשים שונים בחודש), Google מהווה מטרה מועדפת ל- typosquatting כבר זמן רב.
מיותר לציין שקהילת האינטרנט מתחלקת בצורה די ברורה לשניים – בעלי האתרים העוסקים ב- typosquatting ורואים בכך עסק לגיטימי, ובעלי האתרים הפופולריים המקוריים המתנגדים בכל מרצם לתופעה. האתר www.tipz.net מסכם כתבה בנושא במילים: "העוסקים ב- typosquatting הם אוכלי נבלות הניזונים מהפירורים שנופלים מפיותיהן של חיות אחרות. זה אולי לא בלתי-חוקי, אבל זה בהחלט בלתי קביל".