מבחן השוואה: Google apps VS Office 365
הקדמה: כפי שכולנו כבר יודעים ורגילים, הכל היום עובר אל מחשוב הענן, וכל עסק (בין מדובר בארגון גדול ובין אם בחברה קטנה), יודע שכדאי להשקיע בגיבוי המערכות והנתונים של הארגון שלו בצורה שתבטח ותגבה אותו בכל מצב. שני המוצרים הכי שכיחים ומוכרים בשוק בתחום מחשוב הענן יוצאים משתי חברות ענק השולטות בתחום הפיתוח הטכנולוגי: גוגל ומייקרוסופט.
המוצר של גוגל מול המוצר של מייקרוסופט יכולים להיראות זהים, אבל חשוב לדעת שיש הבדלים מהותיים בין שני המוצרים. שתי החברות מפתות אותנו, המשתמשים הפוטנציאליים, להאמין במוצר שלהן- אבל איך נדע מה הכי מתאים לנו?
Google apps או Office 365?
גוגל APPS הוא שירות המאפשר לארגונים, חברות ועסקים להתחבר לממשק הניהול של גוגל אונליין דרך שם הדומיין של העסק שלך. Office 365 הוא ממשק ניהול בו אתה יכול להתאים את הכלים שמתאימים לצרכים שלך, ולעבוד עליהם גם בתצורת offline.
היכרות קודמת עם המוצר:
היתרון המובהק של אופיס מול גוגל הוא הוותק של החברה. אין צורך ללמוד להשתמש בממשק של מייקרוסופט, כולנו מכירים את המוצרים שלה ומשתמשים בהם על בסיס יום יומי. החל מילד בבית ספר יסודי שכותב עבודת שורשים, ועד מנהלת פרויקטים בכירה בחברת ענק שמזינה נתונים לתוך טבלת מעקב.
גמישות המוצר בהתאמה ללקוח:
ממשק האפליקציות שגוגל מציעים מגיע בתבנית אחת ברורה, בה אתם יכולים לבחור במה להשתמש ועל אילו מהפונקציות לוותר. הממשק של מייקרוסופט מתאים עצמו באופן גמיש לכל לקוח לפי הצרכים שלו, בצורה שמשרתת את הלקוח לבצע את עבודתו על הצד הטוב ביותר.
מה קורה אם נקטע החיבור לרשת?
יתרון נוסף וחשוב לא פחות, היא העובדה שניתן לעבוד על הממשק של מייקרוסופט אופליין ועדיין לגבות את העבודה והנתונים שהזנת, בעוד הממשק של גוגל מתפקד רק אם יש חיבור WI- FI זמין בסביבה.
מה גודל העסק שלי?
לפני שאנחנו מתחילים לבדוק מה הכי מתאים לנו מבין שני המוצרים, חשוב שנגדיר את הצרכים שלנו. במוצר של מייקרוסופט, הממשק יכול להשתנות לפי הדרישות של הלקוח, מה שיכול להוות יתרון אדיר על המוצר של גוגל, ולכן כדאי ואף מומלץ לבדוק לפני הרכישה:
מה גודל העסק שלך?
עסק קטן
מייקרוסופט מציעים לבעלי עסקים קטנים חבילה בסיסית המכילה כתובת מייל, יומן פגישות, ואבטחה ברמה עסקית. בנוסף יש פונקציות שונות במוצר שיכולות להקל קצת את החיים לך ולעובדים שלך: עריכה מקוונת של מסמכים משותפים, גישה לממשק בצורה קלה ונוחה דרך סמארטפון, שיתוף של שולחן העבודה שלך, ועוד.
ארגון בינוני- גדול
מייקרוסופט ידידותיים מאוד לסוגים שונים של עסקים, ומתאימים את הממשק שלהם לפי הצרכים האינדיווידואליים של כל לקוח. בין היתר בחבילה זו הם מציעים: שירותי אבטחה ברמה גבוהה (כולל שחזור נתונים), שירות טכני סביב השעון 24 שעות ביממה,7 ימים בשבוע, גישה מנהלתית שונה לבעלי תפקידים בארגון, ועוד.
תיבות דואר
השוואה נוספת וחשובה ביותר שרצוי לערוך בין השני המוצרים היא תיבת הדואר, גודלה וההתממשקות שלה לאאוטלוק (במידה ויש צורך).
בתיבת הדואר של מייקרוסופט:
תיבת הדואר בעלת נפח של 25GB, מכילה אפשרויות עבודה שונות: דרך הרשת או ב- Offline עם Outlook מקומי, בעלת פונקציה של סנכרון מלא לכלל הטלפונים הניידים, גישה מכל מקום לדואר. חוסכת רכישת אבטחה חיצונית, כיוון והיא מכילה אנטי וירוס ואנטי ספאם מובנה. בתיבת הדואר של מייקרוסופט יש גם יכולות ניהול מתקדמות לאדמיניסטרטור (מי שהוגדר במנהל או בעל גישה מנהלתית בממשק) ויכולות ניהול עשירות ליומן כמו: שיתוף אירועים, מתן הרשאות בשם אנשי קשר, ספר טלפונים ארגוני ועוד.
בתיבת הדואר של גוגל:
תיבת הדואר של גוגל מסתנכרנת לאאוטלוק, אבל כדי לסנכרן אירועים ואנשי קשר יש צורך בהתקנת אפליקציה נוספת על שולחן העבודה שלכם. ניתן לגשת לתיבת הדואר מכל מקום, כמו כן גם ליומן הפגישות, שיתוף מסמכים ועוד. אבטחת המידע במחשוב הענן של גוגל חלה על אימיילים הנמצאים בתיבת הדואר שלה ואירועים בלבד. במידה ותרצו לאבטח נתונים נוספים, תיאלצו לעשות זאת באופן ידני.