איך קונים מחשב לפי הצרכים שלנו
איך קונים מחשב ולפי אלו צרכים?
מחשבים אישיים הפכו להיות יותר ויותר נפוצים במשך השנים. זה בטוח לומר, שקניית מחשב היא תמיד קלה יותר מבנייתו בעצמנו. לשני הדרכים יש את היתרונות שלהם. הכתבה הבאה, מיועדת לאלו שמעוניינים לרכוש את המחשב האישי המותאם אליהם, וגם כמה עצות לבונים שבינינו.
בכתבה זו, על מנת להקל על התהליך, החלטנו לכתוב אותה בתור צעדים, כמובן זה לא אומר שאלו הם הצעדים היחידים, אך בהחלט נוכל לומר שאלו הם העיקריים.
אז נתחיל…
1. דע את צורכי המחשוב שלך. לדוגמא, האם אתה משתמש אינטרנט ממוצע או משחק? תחשוב, מה ברצונך לבצע במחשב החדש המותאם שלך. האם תמיד חלמת על בניית אתר פלאש חדש? אתה משחק משחקים ברשת? הילדים אולי? או שאתה נוהג למצוא את המשחקים העדכניים ביותר שרק יוצאים? דע את התחביבים המחשביים שלך.
2. קנה מחשב המתאים את הצרכים שלך בהווה והעתיד. אל תקנה פשוט כל מחשב! למשל אם זהו מחשב יקר (ולא חסרים כאלה כיום), שמפרטו ותכולתו הטכניים מיועדים למשל לעריכת וידאו, ואינך עוסק בעריכת וידאו, אז פשוט אל תקנה אותו!
נוכל לחלק את סוגי המחשבים על פי צרכים, למספר קטגוריות:
מחשבי ערך ממוצעים – סוגי מחשב אלה, טובים לנו לצרכים הכלליים שכל משתמש מחשב צריך. למשל, בדיקת אימילים, גלישה באינטרנט לצורכי עבודה וכיף, והקלדת עבודות בתוכנות ה-Office למיניהן, אך מחשבים אלה אינן מיועדים במיוחד לצרכים אחרים. אפשר להגדיר מחשבים אלה בתור מחשבים ביתיים ממוצעים.
יצרניות המחשבים המובילות, ביניהן DELL, HP, GateWay, ואחרים בדרך כלל מצוינים לצרכים אלה, ומציעים חבילת מחשוב ומפרט טכני מקסימאלית לצרכים הנ"ל.
מחשבי משחק ממוצעים – לרבים מאיתנו יש ילדים שפשוט מכורים למשחקי המחשב המתקדמים. משחקים אלה בדרך כלל דורשים נתונים טכניים גבוהים מהמחשב כגון : כרטיס מסך טוב, מהירות גבוהה וכדומה. במחשבים אלו נמצא בדרך כלל את המפרטים הטכניים שהמשחקים המתקדמים הללו "דורשים".
מחשבי עבודה מתקדמת – כשאנחנו אומרים מחשבים לעבודה מתקדמת, אנחנו כמובן לא מתכוונים לכל סוג של עבודה. הרי שבמקומות עבודה רבים, העבודה מבקשת נתונים טכניים מהפשוטים ביותר ולכן אין צורך בקניית סוג מחשבים אלה. לעומת זאת, סוגי עבודה שונים דורשים נתונים גבוהים במיוחד להשגת הפלט הרצוי הטוב ביותר. בדרך כלל מחשבים אלו יהיו מצוינים לעריכת סוגי מדיה שונים. רבים העוסקים עם עריכה של מוזיקה, הקלטות וכדומה, יצטרכו את אחד ממחשבים אלה. תוכנות הקלטה ועריכה ברמה גבוהה, הן תוכנות שלא כל מחשב פשוט יכול להחזיק ולכן חשוב להשקיע במפרט הטכני של מחשב כזה. בנוסף גם עריכת סרטים ברמה גבוהה תדרוש את אחד מהם. לא כל מחשב של יצרנית טובה יהיה מספיק טוב בשבילם ולכן חשוב מאוד לברר ואף לבחור את תכולת המחשב. Dell's XPS , Dell's Alienware, Northwest Computers, וכמה נוספים נחשבים בדרך כלל לשמות מובילים בתחום זה.
משתמשים רבים העוסקים בתחום זה בונים בדרך כלל את מחשביהם האישיים מחלקים שונים אותם הם קונים באופן נפרד.
3. השקיע את זמנך בבדיקת והשוואת הנתונים השונים של המחשב – מהירות המעבד, זיכרון, מקום בדיסק הקשיח, כרטיס מסך ותכונות אחרות שתהיה מעוניין שיהיו במחשבך. זה מה שיעזור לך למצוא את העסקה הטובה ביותר.
4. חפש אלטרנטיבות. זה קל לפספס הזדמנויות אם אתה לא מחפש אחריהן. יש לך חברים שמבינים בענייני המחשוב השונים? לעולם אל תהסס לפנות ולהתייעץ. פנו לכל אדם שעלול להועיל לכם. אנשים רבים גם בונים את מחשביהם האישיים ויוכלו לספק ייעוץ משמעותי תרם קנייתכם. אם אתם מחפשים אחר מחשב חזק במיוחד, קניית חלקים והרכבת המחשב בעצמכם, בדרך כלל זולה יותר מחבילה אחת אותה תקנה מחנות כלשהי. אם חבר מבין מוכן לעזור לכם בעניין, העניין יכול להיות משתלם הרבה יותר גם מבחינה כספית וגם מבחינה מקצועית. חשוב לשים דגש על שני גורמים עיקריים בדרך זו. הראשון, שהחבר המבין, הוא באמת חבר מבין ולא עלול לזרוק את השקעתכם הגדולה לטמיון. וכמובן קנייה נכונה של חלקים נכונים וטובים על מנת להגיע למקסימום תוצאות.
המנע מכך אם כל מה שאתה צריך הינו מחשב רגיל ממוצע.
5. בדוק התאמה. אם אתם קונים חלקים על מנת לבנות את המחשב בעצמכם, בדקו תמיד את איכות והתאמת החלקים השונים. חלקים רבים יהיו איכותיים במיוחד כשלעצמם, אך שיתחברו עם חלקים אחרים, עלולים הם להוות בעיות למיניהן. לכן חשוב לפני ההרכבה לבדוק את התאמת כל החלקים השונים. לדוגמא אם אתם קונים תושבת לוח אם LGA775, וודאו כי תתאימו אליו גם מעבד LGA775. אם יש לכם ספק בנוגע להתאמת הנתונים השונים, ערכו מחקר ובדקו בכל דרך אפשרית.
התאמות חשובות במיוחד שאליהן רצוי לשים לב:
לוח אם – מותאם למעבד, כרטיס גרפי מתאים (PCI-E או AGP ) , סוג זיכרון ומהירות.
מעבד – Intel או AMD וסוג השקע והתושבת.
זיכרון – הסוג (DDR או DDR2) ומהירות (PC3200/DDR400 או PC2-6400/DDR2800 )
ספקי כח – כמה כח תצטרך לחלקי המחשב השונים במחשבך על מנת שלא יקרוס?
קנה מחשב חדש שתוכל לסמוך עליו. יצרניות המחשבים הרציניות יוכלו לתת לכם שירות מסור ללא שום בעיות. לכן עליכם לחשוב גם על צדדי האחריות והשירותים השונים שהחברה מציעה לכם. לא תרצו להגיע למצב שבו אחד מחלקי מחשבכם יתקל בבעיה ולא יהיה מי שיפתור אותה במיוחד אחרי השקעה רבה של כסף.
טיפים:
- תמיד בדוק את המפרט הטכני של המחשב לפני הקנייה.
- ערוך סקר מקומות ומחירים בכמה שיותר מקומות על מנת לקנות את הטוב ביותר והמשתלם עבורך.
- אל תקנה דיסק קשיח גדול במיוחד! עדיף לך לקנות שניים קטנים יותר על מנת לאחסן את המידע במקומות נפרדים.
- דיסק קשיח הוא מכונה נוספת, וכל מכונה שובקת חיים מדיי פעם, לכן עדיף שהמידע יהיה מאוחסן במקומות שונים. כך יהיה לכם backup וכך גם לא תאבדו את כל החומר שעל מחשבכם.
- חישבו מנטאלית שאורח החיים של מחשבכם הוא ל 3 שנים או פחות, ולא כמו שרבים חושבים 5 שנים ומעלה.
- אל תשכחו שזוהי מכונה המורכבת ממכונות רבות ואחרות. כל מכונה כפי שציינו נתקלת בבעיות ואף שובקת חיים מתישהו.
- חלקים במחשב מתיישנים ובאותה מידה גם מתחדשים. בדרך כלל, יקר יותר לתקן חלקים ישנים או מחשב ישן מאשר לקנות חדש.
אזהרה – לעולם אל תקנה את המחשב היקר ביותר בגלל ש"כסף לא משקר". אתה עלול לחשוב שזהו המחשב הטוב ביותר, אך יכול מאוד להיות שהוא גם בכלל לא מותאם לצרכים שלך.
בהצלחה.