כך משתמשים באינטרנט כאמצעי אכיפה
בארה"ב לומדים ומבינים היום כיצד לנצל את הטכנולוגיה הממוחשבת גם לשימוש באכיפה בעבירות תנועה. צעיר כבן 20 המתגורר במדינת רוד איילנד שבארה"ב, נהג תחת השפעת אלכוהול ודרס אישה שנפצעה קשה ואושפזה בבית החולים. הצעיר נכנס לתהליכי משפט, אך לא היה במעצר. שבועות מספר לאחר מכך, יצא הצעיר לבילוי עם חברים בליל כל הקדושים כשהוא מחופש בבגדי אסיר. הצעיר למרבה האירוניה לא חשב על התוצאות העתידיות.
אינטרנט כאמצעי אכיפה
בארה"ב הברית של המאה ה-21, לומדים כיצד לנצל את הטכנולוגיה הממוחשבת גם על מנת לאכוף בדרכים. צעיר נתפס ברוד איילנד שבארצות הברית על ידי תמונות שפרסם ברשת והועלה למשפט.
ג'ושוע ליפטון, צעיר כבן 20 המתגורר במדינת רוד איילנד שבארצות הברית, נהג תחת השפעת אלכוהול ודרס אישה. האישה נפצעה קשה ואושפזה בבית החולים. הצעיר נכנס לתהליכי משפט, אך לא היה במעצר. שבועות מספר לאחר מכך, יצא הצעיר לבלות במסיבה עם חברים בליל כל הקדושים כשהוא מחופש בבגדי אסיר. הצעיר בעל הבדיחה האירונית לא חשב על התוצאות העתידיות.
כמעט כל ילד כיום סוחב עימו מצלמה לשם תיעוד רגעים בחיים וגם סתם בשביל הכיף. אחד מחבריו של ג'ושוע, צילם במסיבה באופן ספונטני לחלוטין ופרסם את התמונות ברשת החברתית Facebook. האתר משתמש כאמצעי תקשורת מפורסם בין בני נוער ובקרב מבוגרים מעטים. החבר הצלם החליט שהוא מפרסם את התמונות מהמסיבה בעמוד ה- Facebook שלו, כשבעצם כל חבריו ברשת יוכלו לראות את התמונות מהמסיבה.
התובעים במשפטו של הצעיר, עשו את עבודתם כראוי, מצאו את התמונות הנ"ל, והחליטו להשתמש בהם כראיות לכך שהנער אינו אחראי ונטול מצפון לחלוטין. התובע המשפטי הציג את התמונות בבית המשפט תוך כדי הסבר על כך שהנער הינו אדם חסר רגשות ומצפון לחלוטין, המסוגל לצאת לבלות לאחר פגיעה כפי שביצע, בזמן שהנפגעת, הקורבן לתאונה, שוכבת פצועה בבית החולים בניסיון להחלים ולשקם את חייה.
השופט בבית המשפט קיבל את הראייה, וליפטון נשלח למאסר של שנתיים. רשתות חברתיות כמו פייסבוק ועוד, הינן, כפי שציינתי, דרך תקשורת מצוינת. אין ספק שהן גם בעלות תכונות שליליות רבות, וצריך תמיד לזכור כי הרשת היא לא מקום מאובטח ולצערנו ישנם רבים המשתמשים ברשת למטרות רעות.
בלשים וסוכנים משטרתיים רבים, משתמשים כיום ברשתות אלה על מנת לפתור פשעים ותעלומות על ידי חיפוש מידע על אדם. גם בתחום העבודה היומיומי, מעסיקים רבים יחפשו ברשתות חברתיות מסוג כזה או אחר מידע אחר עובד, על מנת ללמוד על עובדיהם ולגלות דברים שלא יוכלו לגלות ביומיום ובכך במקרים רבים אפילו להחליט אם הוא מתאים לעבודה או לא. תמונות כפי שפורסמו, הינן ללא ספק ראייה חד משמעית עבור השופט שליפטון לא יכל לברוח ממנה. זוהי דוגמא קלאסית לעד כמה שהרשת יכולה להפתיע אותנו. מן הסתם ליפטון לא רצה שיידעו בכלל על המסיבה הנ"ל, אך בעולם הממוחשב כיום, שחצי מחיינו מתנהלים לפי דרכו, ישנם דברים שקצת קשה למנוע.
מקרה זה אינו המקרה היחיד בו השתמשו בתמונות שפורסמו ברשת על מנת להגיע להרשעה בבית המשפט. במקרים נוספים, נתפסו האשמים גם לאחר קבלת העונש כשהם מפרים את הבטחתם ואת עונשם. אז אין ספק…
מישהו תמיד עוקב אחרינו. כתבה זו כולה, הינה נקודה נוספת למחשבה, האינטרנט הינו חבר יומיומי שבמקרים רבים איננו יכולים בלעדיו, חישבו היטב לפני שאתם מנדבים פרטים אישיים לרשת.