הקרב על המשרד של המאה ה-21 נמשך
מבחן השוואה: office 365 vs google apps
אין ספק כי מדובר בשתי המתחרות העיקריות בזירת האפליקציות לעסקים המבוססות על טכנולוגיית הענן. על מנת שנוכל לערוך השוואה בין שני סוגים שונים של חבילות יישומים משרדיים מבוססות ענן. כאשר תמיד נצפה שחלק יאהבו את הפשטות של Gmail וחלק יעדיפו את ה-Outlook הישן, הטוב והמוכר. חלק יעדיפו את מצגת ה-PowerPoint של האופיס בעוד שחלק אחר יעדיפו את ה-Slides, של Google. לכן, ההשוואה מתייחסת בעיקרה לפן העסקי ובהבדלים בהתאמה לצרכים ארגוניים של שתי החברות השונות כל כך זו מזו.
יתרונות רבים עדיין מצויים לצידה של מייקרוסופט במשחק התחרות שמסתמן בשנה האחרונה בין שתי ענקיות התוכנה בזירת מחשוב הענן לעסקים בישראל. אך גם גוגל מעלה יתרונות שמתעצמים ככל שהעסק שלך קטן יותר.
אימוץ מוחלט של הענן
עסקים רבים כבר אימצו את טכנולוגיית הענן באופן מלא. חלקם עדיין בודקים, בוחנים ויש כאלו שעוד מתנסים בה. עבור אלה האחרונים, ה-Google Apps אינה אפשרית. Google עובדת בשיטת "שחור ולבן" ואיננה מאפשרת פשרות או תחומי ביניים "אפורים". אך רוב הארגונים לא מעוניינים וגם לא תמיד יכולים לעבור לענן באופן מלא ו"בבת אחת". וזו בעיה. למעשה, הטענה העיקרית נגד Google הוא כי היא מציעה פתרון ארגוני לא מלא, הכולל יותר מדי בעיות ומעט מדי גמישות, החיונית לארגונים. וביתר פירוט על כך:
ענן מוגבל וחבל
מהשוואה פשוטה של היישומוים וסך התכונות של אפשרויות הארגוניות, מסתמן שgoogle מציעה חווית ענן צרה יותר בסופו של יום, לעומת ענן האופיס 365 הכולל תמיכה בעברית, 24/7 ומענה אנושי זמין בשוק המקומי המוכר. עקב כך נצפה שחלק מהמשתמשים יחוו קשיי התאמה ובעית גמישות לצרכי הארגון. אך לשיטתה הידועה של גוגל, הכוללת אסופת פתרונות לצרכנים מבוססי צרכים בסיסיים, תוך דרישת הסתגלות מהירה להרגלי עבודה בסביבה מוכרת-חדשה. ברוב המקרים, הסביבה של גוגל היא יותר דינאמית מאשר במוצרי מייקרוסופט ומכאן נובעים גם יתרונות רבים של מענה לצרכים חדשים וזהו יתרון שיכול להתבטא בטווך הארוך של מאמצי המוצרים של google apps. הפוטנציאל להיות גמיש יותר ומהיר יותר מבחינת ממשקי העבודה והעדכונים, לשם נוטה הגישה של גוגל ואין כאן חדש.
דיוויד ניקולס, מנהל בארנסט אנד יאנג צוטט: "נכון לעכשיו, לרוב החברות יש פחות מ 30% מהמערכות שלהם בענן." בטווח הארוך, מצפה ניקולס כי חדירת הענן לארגונים תגיע ל70%, כלומר אימוץ נרחב של עננים היברידיים. אך עדיין, עסקים רוצים את הקצב שלהם מבלי שיכריחו אותם לעשות מהלך חד ומהיר. הם רוצים לשמור על המידע העסקי שלהם באופן מקומי ועדיין לא מוכנים "לשחרר". וזו זכותם.
מכאן לבעיית חוויית המשתמש ב-Google Apps אשר מתגלה כבעייתית ברבים מהמקרים. בדומה להשבתות של מוצרי ה- Google Apps for Teams, Google Listen, Google Video להדגמות עסקיות, מתווספים מוצרים ושירותים חדשים, שלאחר זמן מה, מושבתים לפי גחמה זאת או אחרת של מנהלי החטיבות השונות בגוגל. עקביות היא שם המשחק בתרבות העסקית השמרנית יותר ולקהלי היעד האלה, גוגל התקשתה לחדור עד השנה האחרונה. גוגל, מצד אחד מקבלת נקודות רעות על כך שהיא הסתפקה בעבר בהתרעה של שבוע מראש ללקוחות עבור תכונות חדשות ומבטלת מוצרים באזהרה קצרה או ללא אזהרה כלל. חיזוי לא יציב זה אינו מאפשר לעסקים תכנון מראש. מיקרוסופט מעדכנת את מה שצריך בעצמה ומספקת התראה של 12 חודשים, לעדכונים משמעותיים, זאת למרות כל היתרונות שציינו קודם וזה חלק מה"משחק" בחוויית גוגל ורבים מהמשתמשים הנלהבים ביותר יודעים לקבל זאת באהבה למוצר ולשדרוגו המתמיד.
בנוסף, יש ביטוח
מייקרוסופט, מעבר לגישת ממשקי הלקוח שמותאמת לצרכיו, מספקת ללקוחותיה גמישות בתצורת הסכם שירות מוצק וידוע מראש, תוכנית עבודה מתוכננת, יכולת בחירה אישית בין חווית ענן טהורה או חוויה היברידית המשלבת בין שירותי ענן לתשתיות IT מקומיות. מייקרוסופט מצידה, מבטיחה גיבוי פיננסי כאשר זמינות כל אחד משירותי ה-Office 365 יורדת מתחת לuptime של % 99.9 והסכם השירות שלה מכסה כל משתמש וכל רכיב של החבילה.
הסכם רמת השירות (SLA) של Google Apps – אינו מבטיח את רמת השירות הנחוצה לרוב הארגונים ויש לקרוא היטב את מוכנות התשתית. ה-SLA של גוגל מכסה רק חלק מהשירותים שהיא מציעה ואינו מכסה על בעיות של חוסר זמינות. יותר מכך, Google Apps אינה מצליחה לספק את רמת השליטה במחשוב, עליה מסתמכים ארגונים. Google Apps מספקת כלי ניהול מוגבלים שנועדו בעיקר לעסקים קטנים או זעירים ואינה מייצרת את המענה המספק, עבור ארגונים בפריסה גאוגרפית מורכבת וארגונים גדולים.
לסיכומו של דבר, אין ספק שמדובר בתחרות. אך יתרונות של גמישות, הבנת צורכי הלקוח, גיבוי של טעויות, אמינות וותק המשולבות ביציבות ללא שינויים המתרחשים חדשות לבקרים – כל אלה הם ללא ספק, עדיין, יתרונות אדירים שמקנים למיקרוסופט מקום ראשון של כבוד בכל הנוגע לחבילת יישומים עסקיים עבור המשתמש הממוחשב באשר הוא.
למידע נוסף על מוצרי מחשוב ענן לעסקים, לחצו על המוצר: אופיס 365, גיבוי ענן, שרת דואר בענן, אנטי ספאם
אהבתם את המאמר? שתפו אותנו ברשתות החברתיות