המדריך המלא לגיבוי מרחוק
גיבוי מרחוק מתאים לשרתים, מחשבים, ולמחשבים ניידים. יתרונותיו של הגיבוי המרוחק הינם רבים ומגוונים. במידה והתרחשה קריסה של הכונן הקשיח ניתן למשוך את החומר בצורה מהירה. הגיבוי עובר בצורה חלקה וללא תקלות מדיה מאחר ומדובר בתהליך פשוט יחסית. הגיבוי מתוזמן בצורה אוטומטית ואין צורך להסתבך בהגדרות שונות ומשונות. ישנן תוכנות גיבוי מרוחק המאפשרות לשחזר נתונים מגרסאות קודמות – אפילו חודש שלם אחורה.
שריפה, פריצה, טילים, רעידת אדמה או כל אסון אחר…
הדיעה הרווחת אצל המשתמש הפשוט היא שכאשר המידע מאוחסן באינטרנט – הוא לא בטוח. ההיפך הוא הנכון. בפועל, כמעט בלתי אפשרי לפרוץ אל שרתי גיבוי מרחוק. גם אם הגיע הפורץ, מדובר בחוות שרתים עצומות, ולא ניתן לדעת באיזה שרת בדיוק יושב המידע המאוחסן הספציפי שלך.
החומר מוצפן ברוב המקרים בסטנרטים בהם פיתחו ומשתמשים גופים בטחוניים, כגון הצפנה באלגוריתמים כמו-Advenced Encription Standard 256bit. הרבה יותר קל לפרוץ לעסק ולקחת קלטות בהן קיימת ליבת המידע העסקי הסודי והרגיש ביותר. מעבר לכך, רוב מקרי גניבת המידע התבצעו In-House, מן בגידה מבפנים. אני לא מתכוון להכניס אף אחד לפארנויה, אלא רק להסביר את ההיגיון שעומד מאחורי הדברים. לסיכומו של עניין, לפני שאתם רצים לקנות פיתרון גיבוי לאתר מרוחק בידקו מס' דברים:
- האם המידע העסקי שלנו מועבר בהצפנה מספיק חזקה.
- האם השיחזור מהיר – חשוב להמשכיות העסק והתאוששות מהירה מאסון.
- האם יש מומחה שבודק לכם מדי יום את הגיבויים – אם הגיבוי לא עובר מסיבה כלשהי ואין מי שיטפל או יתריע, המידע שלכם בסכנה.
- האם אתר הגיבוי נמצא במיקום תת-קרקעי.
- כמה גרסאות קודמות של המידע ניתן לשמור (שבוע אחורה, חודש אחורה וכו').
מעוניינים במידע נוסף על שירותי גיבוי מרוחק לעסקים? לחצו כאן
שאלות ותשובות בנושא: שירותי גיבוי