טיפים להגנה על המחשב מפני האקרים
כך תקטינו משמעותית את הסיכוי למתקפת האקרים על המחשב שלכם
אף אחד מאיתנו אינו רוצה ליפול קורבן למתקפת האקרים על מחשבו האישי. להתקפה שכזו יכולות להיות השלכות רבות, החל מנטרול תפקוד המחשב, דרך חיטוט בתמונות ובמסמכים האישיים ועד לגניבת סיסמאות המובילות למידע
רגיש באמת, כגון: כניסה למייל הפרטי, לחשבון האישי ברשתות חברתיות ופרטי חשבון הבנק וכרטיסי האשראי שלנו. לא נעים בלשון המעטה. אולם בימים שבהם מלבד המחשב הביתי, אנו מסתובבים בבית ובחוץ עם הסמארטפון ולעיתים אף עם טאבלט כזה או אחר, אנו חשופים בכל רגע ורגע למתקפה כזו, ונראה שתאבונם של האקרים מהארץ ומחו"ל הולך וגדל עם הזמן.
אז מה בכל זאת ניתן לעשות כדי לצמצם למינימום הניתן את האפשרות שמישהו אי שם יוכל לפרוץ לנו אל המחשב ולגנוב ממנו מידע יקר? מסתבר שישנן לא מעט פעולות ואמצעים, רובם אגב פשוטים מאוד, בהם יכול לנקוט כל אחד מאתנו, על מנת להתגונן כנגד סיכונים אלו.
בראש ובראשונה – מערכת ההפעלה. בין אם זוהי מערכת ההפעלה מבית מייקרוסופט או דווקא OS של מק, עליה להיות מעודכנת. רוב העדכונים עבור מערכות ההפעלה הינם עדכוני אבטחה שנועדו לסגור "פרצות" שהתגלו ולכן התקנתם קריטית. יש לזכור שמערכות ההפעלה הן הפלטפורמה לכל המידע המצוי על גבי המחשב ומכאן חשיבותן הרבה באבטחתו. מעבר למערכת הפעלה עדכנית, רצוי ביותר להפעיל את יישום "חומת האש" המובנה במערכת על מנת שיחסום התקשרויות לא רצויות עם גורמים מפוקפקים ברשת.
רשת אינטרנט אלחוטי בבית בעבודה או בקניון, בהחלט משדרגת את חווית הגלישה אך יכולה להוות סכנה ממשית אם היא אינה ממוגנת כראוי. את הרשת הביתית יש לאבטח עם סיסמא חזקה (עליה נרחיב בהמשך). כך לא רק שתמנעו מאחרים "לגלוש" על חשבונכם, אלא גם תמנעו גישה לכל המידע המשותף ברשת הביתית שלכם. כאשר אתם מחוץ לבית, העדיפו גלישה דרך רשתות מאובטחות, או לחילופין, זכרו תמיד שגלישה ברשתות ציבוריות הפתוחות לכל, מגדילה פי כמה וכמה את הפוטנציאל לגנוב מכם מידע, נהגו בזהירות.
חשיבות החוזק של סיסמאות הכניסה למייל שלכם ולרשתות חברתיות הינה קריטית. סיסמא הנחשבת לקלה מידי לפענוח כגון רצף מספרים עולה, המילה סיסמא, תאריך לידה וכו', כמוה כהגשת כל המידע האישי שלכם על מגש של כסף לכל מאן דבעי. אל תקלו ראש בבחירת הסיסמא. נסו להקשות ככל האפשר על זיהויה. רצוי שיהיו בה גם אותיות וגם ספרות, וכן מומלץ מאוד להחליף את הסיסמא פעמיים עד שלוש בשנה לפחות, וכמובן בכל מקרה בו מתעורר חשד לניסיון כלשהו לפרוץ אל חשבונכם.
גלישה אל אתרי רשתות חברתיות, דומה במובנים רבים לשיטוט במקום ציבורי גדול. כך, כאשר פונה אליכם גורם זר שאינכם מכירים, רצוי לנהוג בחשדנות ולא למהר למסור מידע אישי אודותיכם, לפחות עד שתהיו בטוחים לחלוטין בטוהר כוונותיו. כך תשמרו גם על ביטחונכם האישי, לעולם אל תאשרו קבלה ופתיחה של קובץ הנשלח ממישהו שאינכם מכירים בוודאות. כל הודעה הנשלחת אליכם במייל או ברשת החברתית מגורם לא מוכר מצריכה את ערנותכם. כאן חשדנות היא לא מילה גסה, מומלץ להיות זהירים.